Virkatut kestoliinat + ohje

 


 Aina muiden töiden lomassa tai välissä olen virkannut näitä kestoliinoja. Tykkään siitä, että ne valmistuvat nopeasti ja virkatessa ei tarvitse koko ajan seurata mallia. Näitä on tullut tehtyä jo niin monta, että helposti onnistuu vaikka televisiota katsellessa :)

Olen tehnyt näitä sekä puuvilla-bambulangasta, että 100% puuvillalangasta. Bambulangan etuna on sen antibakteerisuus. Lisäksi bambu on pelkkää puuvillaa imukykyisempi, jolloin se puoltaa hyvin paikkaansa esim. keittiö käytössä. Parasta tässä on sen pesunkesto. Voit huoletta heittää sen pesukoneeseen muun pyykin joukkoon. Paras pesulämpötila on 40­°C, mutta olen pessyt välillä myös 60°C. Hyvin on kestänyt kuumemmankin pesun. Tämän mallin virkkaukseen tarvitsee osata virkata vain ketjusilmukoita, kiinteitä silmukoita sekä pylväitä. Tässäpä ohje:

1.krs: Virkkaa 40 ketjusilmukkaa (kjs) ja lisäksi 2 kjs kääntymistä varten. 

2.krs: Virkkaa pylväs (p) jokaiseen ketjusilmukkaan kierroksen loppuun saakka.Virkkaa 2 kjs kääntymistä varten. 

3.krs: Virkkaa kuten 2.krs.

4.krs: Virkkaa  *1 kiinteä silmukka (ks), 1 pylväs (p)* , toista *-* kierros loppuun. Virkkaa lopuksi 2 kjs kääntymistä varten. Voit toistaa tätä 4. krs niin monta kertaa kuin haluat. Itse tein 5 tällaista kierrosta ja väliin yksi kierros pelkkiä pylväitä.

Jatka näin, kunnes liina on haluamasi kokoinen. Näiden virkkaamieni koko on n. 20cm x 20cm. Vedä lopuksi lanka viimeisen silmukan läpi, tee solmu ja päättele työ pujotellen lanka neulan avulla. 

Halutessasi voit muotoilla työn oikeaan kokoon. Kastele se kevyesti ja pingota nuppineulojen avulla mittoihinsa. Anna kuivua. Myös kevyesti höyryttämällä voit muotoilla liinan oikean kokoiseksi. 

Näissä liinoissa käyttämäni lanka on Alize Bella Batik, jota tilasin alkukesästä Lankavan alesta. Tämä on 100% puuvillaa, aika ohutta, mutta mukavaa virkata. Langan liukuvärjäys tuo mukavasti ilmettä näihin liinoihin. Aiemmat ovatkin olleet kaikki yksivärisiä, joten vaihtelu todellakin virkistää! 


Ei kommentteja