Virkattu pipo

Muutamassakin paikassa tuolla somen ihmeellisessä maailmassa törmäsin tähän virkattuun pipoon. Ensin ajattelin ettei ole mun juttu ja kyllä edelleenkin neulon piponi. Riittävän monta kertaa mallin tultua vastaan en enää päässytkään ajatuksesta irti. Niinpä lopulta luovutin ja kaivelin langat sekä virkkuukoukun esille. 

Ohje pipoon on hyvin yksinkertainen. Virkkaa aloitukseen ketjusilmukoita niin pitkästi kuin korkean haluat pipon olevan. Tein tähän pipoon taitteen kaksinkerroin, joten huomioin sen tuossa pituudessa. Tähän tuli silmukoita 50. 

Pipo virkataan puolipylväillä tasona ja tuo puolipylväs virkataan aina silmukkarivin takimmaiseen silmukkaan. Käännökseen virkkaa aina yksi ketjusilmukka.Tätä toistetaan edestakaisin kunnes työ on riittävän pitkä yltääkseen pääsi ympäri. Kannattaa mittailla välillä, ettei tule liian pieni tai iso. Kun työ on sopivan kokoinen ja yltää pääsi ympäri on aika kiinnittää pitkät sivut yhteen. Voit tehdä sen joko ompelemalla tai virkkaamalla. Itse virkkasin ja sillälailla siitä tuli aika huomaamaton. 

Lopuksi kiristetään pipon yläosa suppuun pujottelemalla lanka neulalla ja kiristämällä se niin tiukalle kuin mahdollista. Mikäli laelle jää aukkopaikkoja, voi ne ommella kiinni. 

Kiinnitin vielä pipoon tupsun, jonka olin Ommelkuplalta tilannut viime vuonna. Pipon käännereunaan ompelin omalla Peukaloinen -logolla olevan keinonahkaisen merkin. 
Useampi ilta tässä meni ja totesin, että kyllä taidan jatkossakin neuloa piponi! Tulee valmista ainakin nopeammin. Ihanan pehmeä piposta kuitenkin tuli ja käyttöön sen otin heti.

Miltä kuulostaa, innostuitko kokeilemaan? 

Lanka: Drops Air (65% alpakka, 28% polyamidi, 7% villa), sävy roosa

Virkkuukoukku: 4,5

4 kommenttia

 1. Ennen kuin hurahdin neulomiseen niin virkkasin tällaisen pipon ja oli kyllä kiva :) Tosin silloin en vielä niin paljon ymmärtänyt lankojen yms päälle niin siitä tuli jotenkin venynyt tai venähti käytössä. Vois kokeilla joskus uudestaan paremmilla langoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin kokeilla itse vähän jämäkämmästä langasta toisen. Tuo Air on niin pehmeää, että koko ajan sai seurata ettei lähde reuna venymään. Tosin lämmin ja pehmeä pipo siitä langasta tuli kyllä.

   Poista
 2. Kuulostaa siltä, että on kokeiltava ;) Minäkin olen noihin virkattuihin pipoihin törmännyt netin ihmeellisessä maailmassa aika usein, mutta toistaiseksi on jäänyt kokeilematta.
  Drops Airia on minullakin tuolla odottamassa, mutta luin juuri tuon edellisen kommenttisi ja jäin miettimään, onkohan kuitenkin liian pehmoinen siihen tarkoitukseen. Pitääpä miettiä :) Mukavaa alkanutta viikonloppua 🤍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä kokeilla! Nyt kun pipo on ollut käytössä jo jonkin aikaa niin tykkään edelleen sen tunnusta. Ihanan pehmeä ja lämminkin. Aion silti kokeilla vielä jostain muustakin langasta kunhan ehdin. Mukavaa viikonloppua sinullekin ja kiva kun kommentoit ♥

   Poista