Huurre -lapaset

 Pidemmän aikaa olen haaveillut lapasten neulomisesta. Ensimmäiset ja toistaiseksi ainoat ovat ala-asteen kuudennella luokalla neulotut, joten välissä on muutama vuosi vierähtänyt! 

Syyskuussa Instagramissa törmäsin @rakkaudellahenna -tilillä alkavaan Huurre -lapasten yhteisneulontaan ja päätin kokeilla. Ohje vaikutti parin ensimmäisen päivän perusteella tarpeeksi simppeliltä uuden asian opettelemiseen, joten olo onnistumiseen oli luottavainen. Vaikka en tiennyt tulevasta etukäteen, päätin etten päästä itseäni liian helpolla. Niinpä samalla opettelin looppaamaan molemmat lapaset yhtäaikaa. Järkeilin sen niin, että molemmat olisivat valmiit suht yhtäaikaa, eikä tarvitsisi sitten ensimmäisen valmistuttua aloittaa taas alusta toisen lapasen kanssa. Olisinhan toki voinut neuloa kaksilla puikoilla erikseen yhtäaikaa, mutta olin päättänyt tämänkin tekniikan opetella, joten menköön samalla! Ohje oli viidessä osassa eli viitenä peräkkäisenä päivänä ilmeistyi aina uusi osio. Itse en ehtinyt ihan alusta mukaan, joten kirittävää oli. Toisaalta ehti nähdä myös toisten osallistuneiden toteutuksia kun tuli vähän takamatkalta mukaan. Värien miettimisessä meni tovi, mutta lopen aika kivuttomasti valikoitui tummanvihreä valkoiselle pariksi. Ihan omista varastoista löytyi nämä langat. Joskus tullut ostettua vähän varastoonkin jotain =D 

Peukaloihin asti neulominen sujui sutjakkaasti eikä looppaamisenkaan kanssa tullut ongelmia. Peukaloiden tekeminen vähän alkuun pelotti, mutta eihän sekään ollut sitten homma eikä mikään. Kaikkea sitä ihminen pelkääkin kuin peukaloita ja kantapäitä!! 

Peukaloissa poikkesin ohjeesta, sillä neuletyö ilman omaa soveltamista ei ole meikäläisen neuletyö. Halusin olla erilainen nuori, joten peukuista tuli vihreät. Ohjeenmukaisesti ne olisivat olleet valkoiset. Jos totta puhutaan niin osittain oli pakon sanelemaa tämä säätö, sillä samansävyinen valkoinen lanka kertakaikkiaan vain loppui. Ei löytynyt edes pientä nökköstä. Toisaalta vihreät passaa mulle  viherpeukalolle paremmin kuin hyvin! 
Hennalla on muuten paljon muitakin kivoja ohjeita, joten kannattaa käydä katsomassa!


Ohje: Huurre -lapaset Rakkaudella Henna -verkkokauppa tai @rakkaudellahenna Instagram -tili 

Lanka: Novita Seitsemän Veljestä ja puikot nro 4.

4 kommenttia

 1. Onpas ihanat ja vihreä ehdottomasti oikea väri peukaloon! Onnittelut looppaamisesta myös. Itse olen vasta yhdet hihat loopannut enkä kyllä jäänyt ihan koukkuun tuohon tekniikkaan, ei se huonokaan ollut mutta ärsytti kahden eri kerän kanssa pelaaminen jollain lailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain! Totta se, että monen kerän kanssa pelatessa hyvät hermot on tarpeen, mutta kiva oli kun valmistuivat melkein yhtäaikaa 😊

   Poista
 2. Tää lapasmalli on kyllä kiva <3 Itsekin ihastuin näihin lapasiin! Ja tosi kiva väriyhdistelmä. :)

  VastaaPoista