Sukkalaatikko 1/2022

Yhtenä osana Neulebingoa päätin osallistua Sukkalaatikko 2022 neulontaan. Tämä on ensimmäinen kerta, joten katsotaan miten onnistun! 

Erityisesti tuolla Instagramissa on viime vuonna jo vilahdellut sukkia, joihin on neulottu kuvioksi Marimekko -teksti. Tavoilleni ominaista on innostua näistä hittijutuista aina hieman myöhässä, niin tässäkin tapauksessa. Kirjasin nämä sukat myös osaksi tuota samaista Neulebingoa, joten toteutuessaan saisin sinnekin rastin. 

 

 
Sukkien väreiksi valikoitui hempeä roosa ja tekstin väriksi valkoinen. Pohjaväri on seiskaveikkaa ja valkoinen lanka puolestaan House Onni -lankaa. Tekstin kaavio löytyy Nojatuolin uumenista -blogista ja Instagramista @diy.by.anni -tililtä. 

Neuloin 3,5 koon puikoilla ja 48 silmukalla.  Varresta halusin nilkkamittaisen ja sen joustin on neulottu 1o, 1n. Oikea silmukka on neulottu takareunasta, jolloin ilmeestä tulee hieman erilainen. Kärkikavennuksena näissä on leveä nauhakavennus. Tuntui sopivan malliin parhaiten.
Kokeilin alkuun tikapuutekniikkaa tuohon tekstin neulomiseen, mutta en oikein sitä ymmärtänyt. Niinpä toteutin näissä lankadominanssia ja päätin jättää tikapuun opettelemisen toiseen kertaan. Harmittavasti teksti uppoaa tuonne pohjaväriin hieman liikaa, eikä erotu kunnolla. Värien kontrasti olisi saanut olla suurempi.Voipi olla, että joutuu vielä toisetkin sukkaset neulomaan tällä mallilla :) 

Sukat valmistui aika nopsaan ja ehti juuri tammikuun puolella valmiiksi. Näin ollen ensimmäinen pari vuoden 2022 Sukkalaatikosta on valmiina! 


2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Pitää jossain välissä kokeilla kuitenkin tummemmalla tuo teksti niin saa itselleen mielenrauhan 😁

      Poista