Lankojen kasvivärjäys

 Keväällä 2020 innostuin lankojen kasvivärjäyksestä. Luin ja opiskelin aiheesta tehtyä materiaalia sekä kirjojen muodossa, että katselemalla YouTube -videoita. Tein ahkerasti muistiinpanoja ja hankin tarvikkeita. 

Alkuun pääsee hyvinkin pienellä investoinnilla. Lähinnä värjättävä lanka ja värjäyksessä käytettävä purete eli kiinnitysaine on hankittava. Värjäysastiaksi käy vanha teräskattila ja sen lisäksi tarvitset joko tulisijan tai sähkölevyn keittämistä varten. Ja tottakai värjäysaineet eli tässä tapauksessa kasvit. 

 Langat voivat olla ihan peruslankaa esim. Seiskaveikkaa, Nallea jne. Käsityöliikkeet myyvät myös ihan kasvivärjäykseen tarkoitettuja lankoja. Olen ostanut sekä Lankavan  kivijalkamyymälästä, että  nettikaupasta värjäyslankoja. Ovat mielestäni hinta-laatu suhteeltaan hyviä ja vahvuuksia löytyy useampia vaihtoehtoja.

Kiinnitysaineena eli puretteena olen käyttänyt alunaa, jota vielä viime vuonna näytti saavan ainoastaan Yliopiston Apteekista , jos halusi ostaa pienempää määrää. Tänä vuonna alunaa on saanut jo useammasta nettikaupasta. Täydennystä tilasin itse Riihivilla -nettikaupasta. Samasta paikasta saa tilattua myös kasviväriaineita kuten esim. kokenillia ja krappijuurta. 

Mikäli värjäyshommat kiinnostaa niin kannattaa tutustua Anna-Karoliina Tetrin kirjallisuuteen aiheesta. Lisäksi hänen nettisivuillaan on paljon tietoa sekä ihan ohjeita värjäyksen alkutaipaleelle. 

Lisään tänne sivuille omat värjäilykokeiluni inspiraatioksi sinulle ♥


Anna-Karoliina Tetrin nettisivut tetridesign.com Ei kommentteja