Sukkalaatikko 2/2022

 Helmikuun sukat sai inspiraation lähestyvästä keväästä!

Tilasin viime keväänä Freija yarn -verkkokaupasta  ihania käsinvärjättyjä lankoja nimeltä Tahiti ja Pioni.

Kuvaus langasta Freija yarnin sivuilta:

Freijan merino DK sock on nelisäikeinen lanka, joka sopii loistavasti sukkiin sekä neulepuseroihin, mutta myös pipoihin, lapasiin ja muihin asusteisiin. Langassa on ihanan pehmeää superwash käsiteltyä merinovillaa ja kulutusta kestävää nylonia.

 

Vasemmalla sävy Tahiti ja oikealla Pioni

Näihin sukkiin väriksi valikoitui Pioni ja sille kaveriksi Gjestalin Maijasta pirtsakka vihreä. Alkuun tuntui väärältä yhdistää noinkin erilaisia lankoja, mutta Maijasta tuli lopulta ihan hyvä kaveri merinolle. 

Helmikuun sukkien malli on ihan omasta päästä, sillä olen huono tekemään mallin mukaan muita kuin kirjoneulesukkia. Varteen neuloin kolme raitaa tuomaan ilmettä. Resori on 3 oikein, 1 nurin joustinta ja kantapään tein vaihteeksi ranskalaisen. Siihen löytyi hyvä ohje Neulovilla -sivustolta. Näissä sukissa silmukoita on 48 ja puikot oli kokoa 3,5. Merinovilla tahtoo venyä, joten koko saa olla aika napakka.

 


Tämä merinovilla on niin mukavaa neulottavaa, että kun sen makuun kerran pääsee niin muuta ei haluaisi neuloakaan! Neulomiseni alkutaipaleella kammoksuin ohuita lankoja ja ajattelin, että niistä neulominen kestää tavattoman kauan. Nyt olen joutunut muuttamaan käsitystä ja onneksi niin, sillä markkinoille on tullut toinen toistaan kauniimpia, ohuita lankoja!Nyt on molemmat langat käytetty ja vielä odottaa inspiraatiota yksi vyyhti tällaista ohutta käsinvärjättyä merinovillaa. Näin ollaan hyvässä vauhdissa ja Sukkalaatikko 2022 toinen sukkapari valmis!

 

2 kommenttia

  1. Näistä tuli tosi kauniit ja pirteät! Kiva, kun uskalsit yhdistää erilaiset sävyt!

    VastaaPoista
  2. Pirteät ne on kyllä ja aivan mun värisetkin 😊

    VastaaPoista