Maksimekko Ommellisen Lumouksesta

 Niin ne vuodet vieriin ja itsellä mittariin pyörähti uusi tasaluku. Vähän on pitänyt tuota 5 ja 0 makustella, mutta nyt taidan olla jo ihan sinut asian kanssa. Ja totta puhuen, elämä tuntuu todella hyvältä juuri nyt! 

Alusta asti oli selvä, että syntymäpäivää juhlitaan. Olin ajatellut pukeutua 70-luvun muodin mukaisesti maksimekkoon. Haaveilin oikein retrokukkaisesta kankaasta, mutta sen hankinta osoittautui haastavaksi. Halusin kuitenkin tehdä tuon pitkän mekon 70-luvun tyyliin, mutta kangas oli tätä päivää. Tilasin jokin vuosi takaperin Ommelliselta Lumous-trikoota kun siihen rakastuin ensisilmäyksellä. Kangas saikin odottaa näihin päiviin asti ompelua, mutta se kyllä kannatti. 




Kangas on leikattu poikittain, että sain tuon kukkakuvion helmaan. Hieman jouduin kaventamaan helmaosaa kun kangas ei muuten olisi riittänyt, mutta se ei onneksi mallia muuttanut. Ehkä jopa paremmin tulee nuo kukat esille kun helma ei laskostu enempää. 

Kaava on Suuri Käsityö -lehdestä 6-7/2019 mekko nro 10. Tykkäsin sen leikkauksesta ja simppelistä muodosta. Samalla kaavalla voisi helposti tehdä myös lyhemmän mekon. Malli oli helppo ommella ja kerrankin kaikki meni sujuvasti alusta loppuun saakka. 

Tällä mekolla voikin sitten mennä melkein minne vaan, sillä asusteita ja kenkiä vaihtelemalla siitä saa juhlavan tai rennon. Tästä taisi tulla ihan lempimekko! 


Ei kommentteja