Almue Shawl kasvivärjätyistä langoista

 Kasvivärjättyjen lankojeni varasto on parin viime vuoden ajan kasvanut kasvamistaan. En ole raaskinut tehdä niistä mitään, enkä oikein ole sopivaa malliakaan löytänyt. Pyöritellyt toki olen eri vaihtoehtoja, mutta ajatuksissa on aina ollut jokin neulepusero. Sitten vastaan tuli tämä Camilla Vadin suunnittelema Almue Shawl ja sepä olikin sitten menoa! 
Langoiksi huiviin valikoitui Lankavan Mukava, 100% superwash merinovillalanka. Siihen värjätyt sävyt sopivat hienosti yhteen ja arvelin sitä olevan riittävästi huiviin. 
Värjäyskasveina olivat jättipoimulehti (keväisen vihreä), pihakäenkaali (sinivihreä), sipulinkuoret (keltainen), avokado (tummaroosa) ja sipulinkuoret + vuohenputki + pietaryrtti-purkkivärjäys (vaalea). 
Ohje huiviin löytyy Ravelrysta Almue Shawl. Huivista tuli kyllä ihanan lämmin ja yllättävän painava. 
Malli on helppo ja mielessä onkin jo uusia väriyhdistelmiä! Lisäksi huivi oli mukavaa vaihtelua sukkien ja pipojen jälkeen. 
Työstä jäi pienet nöttöset kutakin väriä, joten päätin neuloa lopuista pipon. Yhdistin niihin valkoiset Dropsin Baby Merinon sekä Brushed Alpaca Silkin. Neuloin kullakin värillä niin pitkästi kuin sitä riitti ja sitten väri vaihtui. Piposta tuli ihanan pehmoinen  
Ja mikä parasta, kaikki lanka tuli käytettyä! Huomiselle onkin lupailtu ihan rapsakkaa pakkaskeliä, joten nämä taitaa olla huomisaamun asusteet kun polkaisen pyörällä töihin =D 


2 kommenttia

  1. Ompa kyllä tosi nätti huivi! Tosi harmonisen kauniit värit! 💚 Olen joskus värjännyt itsekin lankoja, mutta vaan sellaisilla cool-aid väreillä mikroaaltouunissa 🙈😅 t. kikkajohanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tästä tuli kyllä omaan silmäänkin nätti. Kasvivärjätyt sopivat muutenkin sävyiltään mukavasti yhteen vaikka joukossa olisikin eri värejä.

      Poista