Neulevuosi 2023

 Heippa!

Täällä on ollut aika hiljaista pitkän aikaa, mutta ei tässä toimettomana olla oltu. Päinvastoin! Monta rautaa tulessa yhtä aikaa, mutta niistä myöhemmin lisää. 

Nyt ajattelin tehdä katsauksen viime vuoden aikaansaannoksiin eli mitä kaikkea tulikaan tehtyä. 

Vuosi starttasi tilaustyöllä ja pääsin kokeilemaan sellaista mitä en ennen ollut tehnyt. Palatossut oli kyllä lapsuudesta tutut, jolloin mummu niitä paljon neuloi. Tämä oli kiva työ ja etenkin kun asiakkaan edelliset oli hänen mummonsa tekemät, jotka oli nyt tulleet tiensä päähän. Ehkä näillä kolmella parilla pääsee nyt jonkin aikaa eteenpäin.

 




Maaliskuulla lisääntyvä auringonvalo innoitti näihin värikkäisiin polvisukkiin. Raitalankaa oli vain sen verran, että riitti varsiin, joten teristä tuli pakon sanelemana yksiväriset. 



Ennen huhtikuun Ylläksen reissua tein loppuun jo edellisenä syksynä aloittamani Linka Neumannin Alasuq -neulepaidan. Alkujaan olisin halunnut tähän pohjaväriksi vaalean sammaleenvihreän, mutta silloin väreissä oli paljon saatavuushaasteita koronan jälkimainingeissa. Niinpä päädyin ruskeaan ja se osoittautui ihan kelpo valinnaksi. 
Neule on muutamia kertoja ollut päällä kovimmilla pakkasilla sekä kevään aurinkoisina päivinä kun takkia ei ole tarvinnut. Hyvin sillä tarkenee. 



   

Alasuqista jäi jonkin verran lankoja yli ja koska oli into päällä niin aloitin toisen neuleen. Hélène Magnùssonin Maja-neuletakkiin olin ihastunut jo muutama vuosi sitten ja langatkin oli malliin sopivat. Siispä sitä neulomaan! 
Neule on steekkaamista vaille valmis ja olen kerännyt sitä varten rohkeutta tässä jo kohta siis vuoden!  




Välillä koitan saada lankavarastoa vähemmäksi ja jämiä mm. tällaisiin lyhytvartisiin sukkiin. Hitaasti tyhjenee kun joku niitä lankoja kaiken maailman tarjouksista meille kotiin kantaa! 


Kesällä laitoin puikot jäähylle ja aloin heilutella virkkuukoukkua. Tässäkin sama tavoite: saada puuvillalankavarastoja vähemmäksi. Virkkasin sitten pyörylöitä ja neliöitä ja niitä on valmiina nyt  tuollainen 15 litran muovilaatikko. Mitä niistä tulee niin sitä en vielä tiedä, mutta kyllä se joku päivä valkenee :) 



Tämän seuraavan kuvan kohdalla saisikin vetää ruksin seinään, sillä tällaista teen TODELLA harvoin. Tiedän, että pitäisi parsia ja paikata, mutta olen äärimmäisen laiska sellaiseen. Ennemmin teen uutta ja sehän ei ole aina kovin järkevää. 
Miehelle muutama vuosi sitten neulomani mökkisukat oli reikiintyneet pohjista niin pahoin, että parsiminen ei olisi auttanut. Onneksi varastoista löytyikin vielä 1,5 kerää samaa lankaa, joten neuloin uudet terät. Nyt passaa tallustella jälleen! 
Me ollaan villasukkien superkuluttajia, sillä aina kun ollaan kotona, ollaan villasukissa ♥




Loppukesällä tein välityönä Ksenia Naidyonin Stormy Sky -huivin. Lankana tässä on Austermann Algarve Color 100% puuvillalanka. Mulle tyypillisin lankavalinta on juuri tuollainen kirjava tai pätkävärjätty. Rakastan värejä ♥ 




Syyskuun alussa tehtiin miehen kanssa kahdestaan reissu Amsterdamiin. Siellä mulla ei tainnut olla mukana käsityötä, mutta vähän vahingossa osuttiin kadulle, jolla oli lankakauppa. Eikä mikä tahansa lankakauppa vaan Stephen & Penelope -lankakauppa ♥ 
Olin niin tohkeissani, että vasta jälkeenpäin tajusin itse Stephen Westin olleen kaupalla paikalla! Ihan vähän ostin lankaa, koska eihän sitä nyt voinut olla ostamatta. 






Syksyllä aloitinkin sitten monta projektia samanaikaisesti. Ekana puikoille pääsi Muita ihania Tiinan suunnittelemat Lokasukat. Näin tämän väriyhdistelmän instagramissa ja siitä se ajatus sitten lähti. Sattuipa langatkin löytymään sieltä kuuluisasta omasta lankavarastosta :) Nämä valmistui ihan joulukuun viimeisinä päivinä enkä ole valmiista sukista vielä ehtinyt kuvaa ottaa.



Lokasukkien kanssa vuorotellen neuloin itselle pitkää neulepaitaa. Törmäsin Prismassa tähän lankaan ja oli ihan pakko päästä kokeilemaan millaista pintaa siitä tulee. 
Neuloin kaksinkertaisella langalla ja pinnasta tuli kaunis liukuväri. Ohjetta tähän minulla ei ollut vaan laskeskelin tiheyksiä ja niistä sitten mittailin leveydet ja pituudet. Tämäkin neule valmistui vuoden vaihteessa, mutta päättelyt ja kuvaaminen on vielä tekemättä. Ainoa vaihekuva on tuossa alla kun oli niin persikkaista puikoilla ja lasissa :) 








Edellisten sukkien ja oman neuleen väliin kiilasi loppuvuodesta vielä tyttären tilausneule joka toki oli saatava puikoille h-e-t-i. Tämän tein myös ilman varsinaista ohjetta pelkän mallitilkun ja mittanauhan perusteella. Hihat ja etu- sekä takakappale neulottiin ominaan ja lopuksi ommeltiin osat kokoon. Lankoina tässä on Dropsin Kid Silk ja Brushed Alpaca Silk. Neuleesta tuli ihanan kevyt ja se valmistui lopulta aika nopsaan. 





Siinäpä oli Peukaloisen Neulevuosi 2023 kokonaisuudessaan. Jotain sukkia saattoi jäädä matkasta, mutta vuosi oli selkeästi neulepaitojen vuosi. 

Miltä sinun neulevuosi 2023 näytti? 



2 kommenttia

  1. Kivalta näytti sinun neulevuotesi. :) Minun viime vuosi näytti hyvin, hyvin neulepainotteiselta, ylläri :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin kyllä vähän ommellakin, mutta kyllä neulominen vei reilusti voiton :) Sullakin on ollut puikot kuumana koko ajan ;)

      Poista