Le Pouf Sweater

 Joskus projekteissa kestää kauan. Niin kävi tämän neuleen kanssa. Aloitin Le Pouf Sweaterin viime vuonna maaliskuun lopulla. Neulominen eteni alkuun aika nopeasti ja oli ihana päästä viimeinkin käyttämään käsinvärjättyjä merinovillalankoja. Etenkin neuleen värijärjestyksen suunnitteleminen oli suorastaan kutkuttavaa!  

 


 


Ohje oli englannin kielinen ja alkuun jännitin, että miten mahtaa onnistua sen ymmärtäminen. Ohje oli kuitenkin helppo ja neulominen eteni mukavasti.

Mallissa käytetty tekniikka on englanniksi marled ja google kääntäjän mukaan se tarkoittaisi marmoroitua. Itse ajattelisin enemmänkin liukuvärjättyä. Jokatapauksessa neule on neulottu kaksinkertaisella langalla niin, että alkuun molemmat langat on samaa väriä ja n.10 kierroksen jälkeen toisen langan väri vaihtuu. Taas neulotaan n.10 kierrosta ja vaihdetaan toinenkin lanka samanväriseksi. Tällä tavalla värit ikäänkuin sulautuvat toisiinsa. 

 



Kesään mennessä neule oli toista hihaa vaille valmis. Sitten tuli kaikkea muuta hommaa ja tämä työ jäi taka-alalle. Ehdin sen jälkeenkin neuloa vaikka mitä, mutta tämä työ ei vaan innostanut siinä kohtaa. 

Muutama viikko sitten otin itseäni niskasta kiinni ja yhden viikonlopun aikana neuloin puuttuvan hihan sekä viimeistelin pääntien. Ei siinä sen kauempaa mennyt. 




Neule oli pakko saada heti käyttöön, joten en ole sitä kastellut ja se hieman näkyy tuossa etukappaleella kierroksen vaihtumiskohdan kohoumana. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tein neuleesta vähän pidemmän, sillä pitkäselkäisenä se olisi jäänyt hieman liian lyhyeksi. Silti on pitänyt vähän sulatella tuota mittaa, sillä aiemmin yläosien on pitänyt yltä aina takamuksen päälle. Tähän malliin se mitta ei kuitenkaan olisi sopinut, joten nyt sitten opetellaan pitämään vähän lyhyempiä neuleita =D 

Kaikki puseron langat on siis käsinvärjättyjä, fingering vahvuisia merinolankoja. Olen ostanut ne  Freija yarnilta sekä Anceliga Designilta. Sinisävyinen lanka on Wool Me Once Fibersin Kässäkirstusta. 

Alunperin ihastuin Julie Dubreuxin alias Julie Knits In Paris malliin Whateversweater. Neuleessa oli käytetty ihanan pirteitä värejä ja pelkästään kuva sai hyvälle tuulelle. Sillä ajatuksellä lähdin tätä neuletta neulomaan ja vaikka värit ei olekaan ihan niin kirkkaat kuin Julien mallissa, niin tästä tuli kyllä ihan lempineule!

2 kommenttia

  1. No siellähän se Le Pouf Sweater olikin! Onpas siinä herkullinen värimarmorointi tai mikä lieneekään. Eikö olekin kumma, että joskus on ihan mukamas tekemätön juttu saada ne puseron hihat valmiiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä ymmärrä mikä siinä kesti kun lopulta oli ihan iisi homma =D

      Poista